Разчитане на кръвни изследвания

Уважаеми Потребители,
В този раздел ще се стремим да Ви ориентираме, относно здравни проблеми, които Ви вълнуват. Изказаните мнения НЕ МОГАТ да заменят реалния консулт с лекар! Спазването на добрия тон е гаранция, че ще получите компетентен отговор според съвременната добра медицинска практика.
Благодарим Ви!

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Пон Апр 16, 2018 5:16 pm

Здравейте,
Според мен е добре да посетите ендокринолог за уточняване на статуса на щитовидната/паращитовидните жлези. Останалите параметри са добри - билирубинът е добре да е под референтните стойности, както е при вас. Кръвната картина и останалите параметри също са ок.
Посетете ендокринолог планово
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1912
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот Georgi1111 » Вто Май 01, 2018 2:36 am

Здравейте отново .Благодаря сърдечно за отговора !
Днес ,един месец по-късно ,си пуснах пак изследвания ,този път с ТАТ и МАТ ,както и още няколко електролита. Ще се радвам да ми отделите малко време и да коментирате резултатите .
Поздрави!
https://pixxxels.cc/image/teq1h64rr/
https://pixxxels.cc/image/pv43rek2f/
Georgi1111
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Апр 11, 2018 10:54 am

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Сря Май 02, 2018 11:40 am

Здравейте отново,
Изследваният ви са чудесни....само ТСХ е малко в дисбаланс. Посетете ендокринолог
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1912
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот lilia77 » Чет Май 17, 2018 2:46 pm

Здравейте! Поради предстоящ профилактичен преглед при ендокринолог, си пуснах за изследвания хормони, а покрай тях и някои други кръвни изследвания. От тях има един показател - MONO, който е извън норма, а също така и MCH/Средно съдържание на хемоглобин в еритроцита/, което винаги, когато й да съм си пускала кръвна картина е бил над горната граница. Креатининът и уреята са много близки до горната граница. Моля Ви, докторе, кажете ми трябва ли да се притеснявам за тези показатели и трябва ли да повторя изследванията ? Благодаря Ви!
ПКК
LYM/Лимфоцити 1.90 G/L 0,600-3.40
RBC/Еритроцити 4.23 T/L М 4.2-6.2 Ж(F) 3.7-5.4
HGB/Хемоглобин 142 g/L M 140-180 Ж(F) 120-160
HCT/Хематокрит 0.40 L/L М 0.37-0.55 Ж(F) 0.35-0.44
MCV/Среден обем на еритроцитите 95 fl 76-98
MCHC/Средна концентрация на хемоглобин в еритроцита 353 g/L 300-360
RDW/Девиация на еритроцитите 0.13 0.110-0.160
LYM 0.36 0,10-0,50
MCH/Средно съдържание на хемоглобин в еритроцита 33.60 pg 26.5-32.0
MONO 0.13 0,00-0,12
WBC/Левкоцити 5.20 G/L 3.5-10.5
MPV/Среден обем на тромбоцитите 10.60 fL 5.9-12.2
PLT/Тромбоцити 167 G/L 140-440
MONO/Моноцити 0.70 G/L 0.00-0.90
NEU 0.51 0,37-0,80
NEU/Неутрофили 2.60 G/L 2,0-7.8


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
ASAT(GOT) 24 U/l < 40


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
ALAT(GPT) 16 U/l < 40


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урея/Urea 6.87 mmol/l 1.7-7.1


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза/Glucose 4.82 mmol/l 3.3-6.0


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Креатинин/Creatinine 91 umol/l Мъже: 45-135; Жени: 34-115


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
fT4 1.08 ng/dl 0.93-1.7


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
TSH 1.920 uIU/ml 0.27-4.2


.......на 41 г съм, жена.
lilia77
 
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Май 17, 2018 2:12 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Пет Май 25, 2018 11:59 am

Здравейте,
Не виждам притеснителни стойности, всичко изглежда нормално. Показателите, които цитирате, може да варират и в посочените стойности нямат особено клинично значение.
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1912
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот lilia77 » Пет Май 25, 2018 2:28 pm

Благодаря Ви!
lilia77
 
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Май 17, 2018 2:12 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот marinkov » Вто Сеп 25, 2018 7:38 pm

Здравейте,
Бихте ли ми помогнали с разчитането на едни кръвни изследвания?
Подчертал съм стойностите, които са над или под нормата.
Изследванията са за мъж на 40 години.

Пълна Кръвна Картина

Хемоглобин( Hb ) 157 g/l 140-180
Еритроцити (RBC) 5.33 10^12/L 4.50 -6.00
Левкоцити(WBC) 5.74 10^9/L 4.0 -10.0
Хематокрит(HCT) 0.450 l/l 0.40-0.54
Тромбоцити(PLT) 265 10^9/L 150 - 450
MCV (среден обем на RBC) 83.7 fl 85 - 89
MCH (ср. конц. на Hb в RBC) 29.4 pg 26 -31
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC) 351.0 g/l 295 - 345
RDW (разпрeд. на RBC по големина) 12.8 % 11.5 - 14.5
PCT (тромбокрит) 0.002 l/l 0.002 - 0.045
MPV (ср.обем на PLT) 7.5 fl 7.2 - 11.5
PDW (разпред. на PLT по големина) 18.9 % 15.5 - 30.5

Биохимия
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза(Glucose) 6.11 mmol/l 3.0 - 6.0
Холестерол(Total Cholesterol) 5.02 mmol/l 3,60 - 6,00
Холестерол-HDL -Cholesterol 1.21 mmol/l 0,90 - 3,50
Холестерол- LDL - Cholesterol 2.32 mmol/l оптимално 1,30 - 3.35; среден риск 3.35 - 4.10; висок риск > 4.13
Триглицериди(Triglycerides) 1.83 mmol/l 0,41 - 1,88
marinkov
 
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Сеп 25, 2018 7:31 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Сря Сеп 26, 2018 10:25 pm

Здравейте,
Кръвната захар ви е на горната граница, но не е нещо драматично, особено ако тестовете не са били на абсолютно празен стомах - кафе, сок и т.н. Няма други клинично значими отклонения т.е. при липса на оплаквния цитираните стойности могат да се считат за нормални
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1912
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот marinkov » Чет Сеп 27, 2018 9:09 am

Здравейте,
Благодаря за отговора!

Теста беше на празен стомах, не съм пил никакви течности преди това.
Смятате ли, че е нужно да се направи повторен тест в този случай?
Иначе нямам никакви оплаквания и се чувствам съвсем нормално.

Поздрави!
marinkov
 
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Сеп 25, 2018 7:31 pm

Re: Разчитане на кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Вто Окт 02, 2018 12:32 am

няма спешност при липса на оплаквания и други рискови фактори (други хронични болести, диабет, хипертония, прием на други лекарства и т.н.)
поздрави
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1912
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

ПредишнаСледваща

Назад към Имам проблем...Моля, Помогнете!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 2 госта

cron