Нова терапия за Болест на Крон и ХУХК

Искате да споделите интересна информация на здравна тематика?
Моля, заповядайте ;)....

Нова терапия за Болест на Крон и ХУХК

Мнениеот eastman18 » Сря Мар 15, 2017 6:26 pm

От известно време насам инж. хим. Анатоли Стоянов провежда експериментална терапия за болест на Крон и ХУХК. Към момента има невероятни успехи и дори някои познати познават излекувани пациенти без следа от заболяванията. Терапията му се нарича ЗРХТ - Защитно регенеративна хранителна терапия и се състои от комплексно медикаментозно лечение с прост хранителен режим. Препаратите които използва са маркирани с абревиатурата АТС и не се продават в аптеките но всекки желаещ може да се консултира с него и да започне експериментално лечени.

Анатоли Стоянов твърди, че причините за болест на Крон и ХУХК са добре известни и прилаганите имуносупресивни терапии към момента не лекуват, а напратови задълбават положението още повече. Факт е че хората лекувани по-дълго време с имуносупресори показват по-бавно оздравяване със ЗРХТ.

Всичките му статии с изследвания, обсъждането състоянието на приемащите ЗРХТ и резултатите от прилагането на ЗРХТ се публиквуат на страницата на Технохим БА, в секция Разработки. Достатъчно е да напишете ЗРХТ в Google. Не правя реклама, но самият аз се удивявам от резултатите и то на хора, които наистина бяха много болни и биологичните препарати не им помагаха. За да пробвате терапията трябва да говорите със самият г-н Стоянов по имейл или тел., той си е оставил данните на сайта. Там той ще ви каже условията, до колкото съм запознат, изискват се подробни кръвни изследвания , ендоскопски изследвания и евентуално калпротектин. На всеки месец ще иска да се правят контролни изследвания до пълното оздравяване. Резултатите му са впечатляващи.

Цитирам статия за Анатоли Стоянов:

ОТ БЛИЗО ГОДИНА ИНЖЕНЕР-ХИМИКЪТ АНАТОЛИ СТОЯНОВ РАЗРАБОТВА ЗАЩИТНО-РЕГЕНЕРАТИВНА ХРАНИТЕЛНА ТЕРАПИЯ СРЕЩУ ТЕЖКИ АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Такива са болестта на Крон и улцерозният колит, които са приети от медиците за нелечими, обричащи пациентите на доживотно лечение с противовъзпалителни лекарства и изключително строг хранителен режим. Инженер-химикът ръководи фирма „Технохим“, специализирана основно в разработването и производството на реагенти и добавки за хранително-вкусова промишленост. В началото на тази година инж. Анатоли Стоянов, който има практика и познания в областта на фармацията, се заема със задачата да разработи една съвършено нова методика за поддържаща хранителна терапия при болните от Крон и улцерозен колит. Двете заболявания са възпалителни и нанасят тежки поражения в храносмилателната система – тънките черва и дебелото червно. Методиката си инж. Стоянов нарича „хранителна терапия“, тъй като необходимите за защитно-регенеративното третиране активни субстанции са извлечени от растителни продукти – повечето хранителни, както и масла, ензими, коензими, витамини и аминокиселини, микроелементи и лактощамове. Първоначално започва да я прилага при 25-годишен пациент от Пловдив веднага след изписването му от болница, като идеята е по време на ремисията да започне свръхактивното третиране на стомашно-чревния тракт с оглед защитаване на лигавиците и активиране на регенеративните процеси в засегнатите участъци. Постепенно в терапията са включени и пациенти от други градове, включително и от Великотърновска област, с улцерозен колит, а прилаганите препарати са приготвени лично от инж. Стоянов. Само 6 месеца след започване на терапията той е категоричен, че вече е налице първият случай на пациент, излекуван от болестта на Крон. Доказателство за това са редица изследвания, направени преди започване на терапията на младия мъж, както и по време на прилагането й. Резултатите при тази методика на практика преобръщат общоприетото схващане, че това заболяване е нелечимо, обяснява инж. Стоянов.
ВСЕ ПОВЕЧЕ МЛАДИ ХОРА СА ЗАСЕГНАТИ ОТ БОЛЕСТТА НА КРОН И УЛЦЕРОЗНИЯ КОЛИТ
Болестта на Крон и хроничният улцеро-хеморагичен колит (ХУХК) са възпалителни заболявания на червата, засягащи предимно млади хора. Връх на заболяваемостта е между 20-ата и 40-ата година от живота, като се предполага, че имат автоимунен характер. Счита се, че въз основа на генетично предразположение и някакъв отключващ фактор (например инфекции) настъпва нарушение на имунната регулация в чревната лигавица. При болестта на Крон възпаленията могат да засегнат всеки участък на храносмилателния тракт, докато улцерозният колит е съсредоточен само в дебелото черво. Характерното за двете заболявания е, че засягат чревната лигавица, по която се образуват язвени изменения. Симптомите са болки в областта на корема, диария, придружена с кървене, загуба на апетит, отслабване, обща отпадналост и умора. Лечението, прилагано у нас и по света, е едно – с кортикостероиди, имуносупресори и противовъзпалителни лекарства, които целят да вкарат и поддържат пациентите в ремисия. Кога ще настъпи тя и колко ще продължи, никой не може да каже. В същото време болните не могат да се хранят пълноценно, тъй като трябва да спазват тежка диета, а малкото храни, които приемат, се усвояват трудно от организма. Ремисиите, постигнати с хапчета, са краткотрайни, а обострянето на кризите с времето зачестяват. Най-тежките усложнения от заболяванията водят до рак, както и до тежки операции и отстраняване на части от тънкото и дебелото черво. За съжаление, след оперативната намеса проблемът се възвръща точно до мястото на премахнатите участъци.
Според инж. Анатоли Стоянов една от главните причини за нарастване броя на болните от Крон е недоглеждане и неадекватно лекуване на ентерити, ентероколити и бактериални заболявания, водещи до повишена интестинална проницаемост, както и дисбактериози след антибиотични лечения и химични лекарствени поражения.
„Базирайки се на свойствата, химичните взаимодействия и синергични ефекти, гамата от приложените субстанции дава основание да се приеме, че е намерен нов път за удържане и многократно увеличаване продължителността на ремисиите на принципно нелечимото заболяване болест на Крон. Теоретичните постановки, а вече и резултатите от приложението на терапията показват, че поразените участъци по целият тракт, и особено в дебелото черво, могат да бъдат напълно възстановени“, разказва инж. Анатоли Стоянов. Целият процес на прилагане на терапията и нейните етапи са подробно описани и достъпни на сайта на „Технохим БА ЕООД“. Публикувани са също и резултатите от изследванията на хората, при които се прилага терапията, проследявайки състоянието им от самото начало, както и по време на лечението. В момента инж. Стоянов работи и върху защитно-регенеративна противотуморна терапия, прилагана при пациентка с изключително агресивна форма на полипоза, развила се след хирургично отстраняване на аденокарцином в дебелото черво.
Весела БАЙЧЕВА
eastman18
 
Мнения: 61
Регистриран на: Сря Дек 09, 2015 4:03 pm

Re: Нова терапия за Болест на Крон и ХУХК

Мнениеот atsp » Нед Авг 20, 2017 2:52 pm

Отговор - Да ,терапията ЗРХТ напредна - считано от март 2016 г до сега има 4 - ма излекувани от Крон и двама от Улцерозен колит.Благодаря на eastman 18 за написаното. Към 15.09.2017 се очакват финалните колоноскопии на още трима ползващи ЗРХТ - двама от УК и един от Крон.към момента на ЗРХТ са общо 22 -ма.
atsp
 
Мнения: 4
Регистриран на: Сря Юли 06, 2016 2:07 pm

Re: Нова терапия за Болест на Крон и ХУХК

Мнениеот atsp » Нед Яну 28, 2018 12:20 pm

Спрямо днешна дата, чрез ЗРХТ, са излекувани вече 12 човека - 6 от болест на Крон и 6 от Улцерозен колит. В момента е публикувана и статия № 45 с впечатляващи сравнителни колоноскопии при ползващ от три месеца ЗРХТ - А.А -болен от изключително остър, агресивен Улцерозен колит.
atsp
 
Мнения: 4
Регистриран на: Сря Юли 06, 2016 2:07 pm


Назад към Новини/Съобщения/Събития

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron