Кръвни изследвания

Уважаеми Потребители,
В този раздел ще се стремим да Ви ориентираме, относно здравни проблеми, които Ви вълнуват. Изказаните мнения НЕ МОГАТ да заменят реалния консулт с лекар! Спазването на добрия тон е гаранция, че ще получите компетентен отговор според съвременната добра медицинска практика.
Благодарим Ви!

Re: Кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Нед Юли 14, 2019 2:35 pm

Да, всичко изглежда в норма...надявам се и да се чувствате добре.
Поздрави!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1957
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Кръвни изследвания

Мнениеот daniela14 » Съб Сеп 14, 2019 8:41 pm

Здравейте, докторе!
Пиша Ви с моя проблем, който изключително много ме притеснява и вече съм в паника. Жена съм на 54 години, пушачка. Преди месеци започнаха проблеми с трудно уриниране, парене и болка, чести позиви, без да мога да се изпишкам. Това се придружаваше с болка в корема и температура, което ме принуди да отида на доктор. Направих изследвания ПКК + стерилна урина, в която се забеляза немалко количество кръв, което учуди лекарката. След изпращането ѝ за изследване на някакви бактерии то се оказа отрицателно. Лекарката веднага ми направи ехограф, като ми прегледа пикочния мехур, бъбреците, слезка и др., в които не се откри нещо притеснително, само леко уголемена пикочна стена. Назначи ми се лечение с антибиотици, които спаднаха температурата, но след месеци отново имам парене и трудно уриниране. На ПКК се откриха и ниски левкоцити и хемоглобин около 110.
Това се съпровожда и от чести киселини.

Прочитам в интернет зловещи диагнози като рак на пикочния мехур и просто полудявам. Мисля си дали това удебеляване все пак не е тумор и дали действително нямам раково заболяване, на което да е признак кръвта в урината? Дали личната лекарка щеше да забележи, ако имаше тумор на ехографското изследване? Моля Ви за отговор, докторе, наистина съм много притеснена!
daniela14
 
Мнения: 1
Регистриран на: Съб Сеп 14, 2019 8:34 pm

Re: Кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Сря Сеп 18, 2019 11:51 pm

Здравейте,
Обикновено се започва разсъждение в най-простичката посока, която често е и най-вярната...В медицината, както и в живота, принципно всичко е възможно, но си има алгоритъм, който обикновено започва с изключване на по-обичайните причини и ако няма успех, се преминава към другите.
Симптомите, които описвате наистина са типични за урогенитална инфекция - парене, болка, чувство за недоизхождане, кръв в урината, температура и т.н...Най-често се касае за цистит, който понякога е по-тежък по типа на хеморагичен цистит. При него може да има задебеляване на стената, както и да хронифицира, тоест да се повтаря след лечение. Задебеляване на стената и кръв изискват по-специализирано уточняване, заради това е подходящо да направите консулт със специалист уролог....В тази връзка анемията също изисква уточняване....Без да се притеснявате излишно е добре да се изясни цялостната картинка. Понякога нешата са свързани с АГ проблеми, така че АГ преглед + нужните цитонамазка, микробиология, мамография също е добре да се направят, чисто прифилактично. Можете да посетите Д-р Василев на когото аз се доверявам за професионални урологични консултации.
www.urology.bg
Киселините и гастритите често са свързани с недостатъчно усвояване на вещества нужни за кръвотворенето - желязо, фолиева киселина, витамин Б12. Това може да доведе до различни видове анемии, включително спад в левкоцитите, имунитета, чести инфекции и т.н. Не казвам, че това е причината, но е добре да се помисли в тази посока. На първо място е добре да се уточни характера на анемията в контекста на възможното кървене от пикочо-половата система.
Като добри препарати за подкрепа на кръвотворенето и имунитета бих ви препоръчал Алгоглобин 335мг по 1к.дн. и Спируфер 400 3по2к.дн. Те са нискодозирани комбинации с желязо, Б12, фолат и микроводорасли, които са високоусвоими и заради това постигат ефект при ниски концентрации, без да дразнят стомаха.
При вашите проблеми стандартно се изписват и блокери на киселината, пробиотици и т.н.
Сигурен съм, че всичко при вас ще е наред - пишете какво се случва.
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1957
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Кръвни изследвания

Мнениеот krasimir » Вто Окт 08, 2019 11:21 am

Здравейте! Преди време Ви бях писал с молба да погледнете кръвните ми изследвания от м.април тази година. В тях бяха понижени неутрофилите и понижени лимфоцитите. Сега - 6 месеца по-късно стойностите са подобни. Бихте ли ги погледнали и да ми кажете - имам ли основание да се притеснявам ? Трябва ли да ги следя или пък да търся специалист? На 52 години съм, чувствам се здрав. Благодаря!

Левкоцити 7.8 G/L 3.5 - 10.5
Неутрофилни левкоцити-% L 41.51 % 44 - 76
Неутрофилни левкоцити-бр. 3.25 G/L 2,0-7,8
Еозинофилни левкоцити-% 2.50 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.20 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% H 47.46 % 20 - 40
Лимфоцити -бр. 3.71 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 8.34 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 0.65 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 0.20 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0.02 G/L 0.00-0.2
Еритроцити 5.23 T/L 4.20 - 6.20
Хемоглобин 153 g/L 130 - 180
Хематокрит 0.47 L/L 0.37 - 0.55
Ср. обем на еритроцитите 90.2 fl 82 - 98
Ср. Hgb. конц. в ер. 29.2 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 323.5 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. L 10.81 % 11.5-14.5
Тромбоцити 247 G/L 130 - 440
Ср. обем на тромбоцитите 8.3 fL 6,5 - 11,5
Девиация на тромбоцитно разпределение 20 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.2060 L/L 0.0020-0.45

Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод

Пикочна киселина 336.04 umol/l M 200-420, F. 140-320


Глюкоза 4.78 mmol/l 3.3-6.0


Холестеролов профил
Общ холестерол 5.16 mmol/l < 6.5, препоръчани стойности <4.5
Триглицериди 1.62 mmol/l < 2,2; препоръчани стойности < 1.7
HDL-холестерол L 0.99 mmol/l 1.04-1.56 , препоръчани стойности >1.2
LDL-холестерол 3.24 mmol/l < 3.60; препоръчани стойности <3.0
VLDL-холестерол 0.74 mmol/l < 0.90


АСАТ(ГОТ) 25 U/l < 44


АЛАТ(ГПТ) 43 U/l < 44
krasimir
 
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Апр 08, 2019 8:52 am

Re: Кръвни изследвания

Мнениеот ZdraveiGP » Вто Окт 08, 2019 2:43 pm

Здравейте,
Не намирам нещо притеснително. Неутрофилите са нормални като брой, а отклонението като процент спрямо другите клетки няма особено клинично значение.
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1957
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 11:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Предишна

Назад към Имам проблем...Моля, Помогнете!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron