висок ц реактивен протеин

Уважаеми Потребители,
В този раздел ще се стремим да Ви ориентираме, относно здравни проблеми, които Ви вълнуват. Изказаните мнения НЕ МОГАТ да заменят реалния консулт с лекар! Спазването на добрия тон е гаранция, че ще получите компетентен отговор според съвременната добра медицинска практика.
Благодарим Ви!

висок ц реактивен протеин

Мнениеот fifi77 » Пет Май 13, 2011 12:47 pm

Здравейте,днес си пуснах изследване кръв и урина и по спеациално само суе и ц реактивен протеин и белтък и седимент .Бяха назначение от гастроентероложката която ходя тъй като имам проблеми с стомаха в момента приемам контролок .В урината нямам нищо суето е 18 но доста ме притесни ц реактивния протеин който е 12 а нормата е до 6 .Според личната нямало повод за притеснение,но аз си мисля най лошото особенно свързано със стомаха тъй като там ми е проблема .Вие какво бихте ме посъветвали?Какви други изследвания да си направя и как да разбера този протеин защо е толкова висок?Преди един месец прекарах някакво пикочно възпаление и пих нолицин и нещата се оправиха,но проблема явно не е там,имам и някакъв специфичен вкус в устата който според гастроентероложката не бил от стомаха .днес пуснах и гърлен и носен секрет защото преди 2 м там беше излязла стафилококус ауреус но тогава не пих антибиотик заради проблемите с стомаха.Вече незнам къде да търся проблема остава единствено да е стомаха но според доктора там се лекувам и нямам някакъв сериозен проблем
fifi77
 
Мнения: 16
Регистриран на: Вто Яну 25, 2011 3:59 pm

Re: висок ц реактивен протеин

Мнениеот ZdraveiGP » Пон Май 16, 2011 8:24 am

Здравейте,
Наистина едва ли имате особен повод за притеснение при тези резултати от изследванията и липса на изявени симптоми на болест. Тази стойност на Ц-реактивния протеин е характерна за някакво леко възпаление. При значимо възпаление има увеличение в пъти над горната граница - напр. 60-100 и т.н.
Доколкото разбирам сте посетили двама лекари - гастроентеролог и ОПЛ. При положение, че не е открита някаква конкретна причина и стойностите на Ц-реактивния протеин са минимално завишени, не кореспондират със СУЕ и общото физическо състояние - продължете предписания курс лекарства, успокойте се и скоро всичко ще е наред. Можете да направите контрола след 10 дни. Ако междувременно се прояви някакъв белег на възпаление или друг симптом - посетете лекуващия си лекар своевременно.
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1297
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 10:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: висок ц реактивен протеин

Мнениеот fifi77 » Чет Май 19, 2011 9:05 pm

Здравейте отново.Излязоха ми резултатите от секретите,все още имам стафилококус ауреус в гърлото и носа но в устата имам и кандида единични колонии.оттам явно е и този вкус в устата,личната ми изписа бактробан за носа и фунгостатин за кандидата.но този фунгостатин е много гаден на вкус,според Вас само с него ще оправя ли кандидата и от какво се е получила?и да попитам още много често ми излизат херпеси на устата?това някакъв сериозен проблем и на какво се дължи честата им поява?дори на устната ми се личат червени петна там където са излизали
fifi77
 
Мнения: 16
Регистриран на: Вто Яну 25, 2011 3:59 pm

Re: висок ц реактивен протеин

Мнениеот ZdraveiGP » Пет Май 20, 2011 6:05 pm

Здравейте,
Фунгостатин е ефективен при кандидоза на устната лигавица, а явно при вас проблема не е толкова изявен - т.е. може да се очаква по-бързо премахване на гъбичната инфекция. Херпес симплекс вирусът обикновено се изявява в моменти на отслабване на имунната система поради различни причини - болестно състояние, стрес и нервно-психическо напрежение, хипо и авитаминози и т.н. Понякога няма конкретна причина за появата му - просто това е хода на тази инфекция, която най-вероятно винаги ще си "дреме" в организма и ще чака и минимална отслабеност на имунитета, за да се изяви.
Всички така банални, но истински съвети - пълноценно и балансирано хранене, спорт, психопрофилактика, имуномодулатори и витамини - това винаги ще е актуално при борбата с вирусите, вкл. и Херпес симплекс.
Поздрави!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1297
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 10:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: висок ц реактивен протеин

Мнениеот fifi77 » Пон Май 30, 2011 12:16 pm

дравейте днес повторих Ц реактивния протеин наред с една кръвна картина ето това са резултатите виждам че утайката се е повишила и два от показателите не са в норма.От събота насам не се чувствам добре откъм стомашната и коремната област,в събота след катохапнах една филийка с масло следобед веднага ме заболя корема около пъпа и ототгава насам все ме боли и нямам апетит .Продължавам да приемам контролок,който ще вземам още половин месец за да станат 2 месец по съвет на гастроентероложката.Все се замислям дали не е добре д ане направя нова гастроскопия въпреки че според мнението на гастротоентероложката нямам някакъв сериозен проблем.А тези два показателя които не са в норма какво бихте казали з атях?Благодаря Ви

Левкоцити [ G/L ] 4.1 3.5 - 10.0
СУЕ [ mm/h ] 28 < 30
Хемоглобин [ g/l ] 130 120 - 160
Хематокрит [ ] 0.43 0.36 - 0.47
Еритроцити [ T/l ] 4.23 4.00 - 5.00
MCH [ pg ] 31 25 - 34
MCV [ fl ] 103 (*) 70 - 96
MCHC [ g/l ] (*) 300 320 - 360
Тромбоцити [ G/L ] 224 140 - 440
CRP [ mg/l ] 6 < 6
fifi77
 
Мнения: 16
Регистриран на: Вто Яну 25, 2011 3:59 pm

Re: висок ц реактивен протеин

Мнениеот ZdraveiGP » Вто Май 31, 2011 6:39 am

fifi77 написа:дравейте днес повторих Ц реактивния протеин наред с една кръвна картина ето това са резултатите виждам че утайката се е повишила и два от показателите не са в норма.От събота насам не се чувствам добре откъм стомашната и коремната област,в събота след катохапнах една филийка с масло следобед веднага ме заболя корема около пъпа и ототгава насам все ме боли и нямам апетит .Продължавам да приемам контролок,който ще вземам още половин месец за да станат 2 месец по съвет на гастроентероложката.Все се замислям дали не е добре д ане направя нова гастроскопия въпреки че според мнението на гастротоентероложката нямам някакъв сериозен проблем.А тези два показателя които не са в норма какво бихте казали з атях?Благодаря Ви

Левкоцити [ G/L ] 4.1 3.5 - 10.0
СУЕ [ mm/h ] 28 < 30
Хемоглобин [ g/l ] 130 120 - 160
Хематокрит [ ] 0.43 0.36 - 0.47
Еритроцити [ T/l ] 4.23 4.00 - 5.00
MCH [ pg ] 31 25 - 34
MCV [ fl ] 103 (*) 70 - 96
MCHC [ g/l ] (*) 300 320 - 360
Тромбоцити [ G/L ] 224 140 - 440
CRP [ mg/l ] 6 < 6


Може би е удачна една морфология на еритроцити - имате предпоставка за мегалобластна/пернициозна/вит. Б12 тип анемия, която обикновено се асоциира със стомашни проблеми като вашите. Засега изявеност на този проблем няма - хемоглобина ви е нормален - все пак, имате леко "уголемени" еритроцити, което може да е знак за стартиране на проблема. Акцентирайте на това при следващата ви среща с лекуващите лекари. Едва ли трябва да се притеснявате за останалите показатели - няма съществени промени.
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1297
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 10:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен


Назад към Имам проблем...Моля, Помогнете!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 2 госта