Температура от 3 дена

Уважаеми Потребители,
В този раздел ще се стремим да Ви ориентираме, относно здравни проблеми, които Ви вълнуват. Изказаните мнения НЕ МОГАТ да заменят реалния консулт с лекар! Спазването на добрия тон е гаранция, че ще получите компетентен отговор според съвременната добра медицинска практика.
Благодарим Ви!

Температура от 3 дена

Мнениеот comando777 » Пон Сеп 20, 2010 6:23 pm

Здравейте пак.От събота през деня подържам температура 37,2-3.Получавам също така обливане с студени вълни става ми студено настръхвам,снощи два пъти се събудих обляна в пот пак ми беше студено.днес цял ден ми е студено и продължавам да я подържам тая температура без да я свалям.Въз основа на моите стомашни оплаквания тази температура ме притесни доста при условие че нищо не ме боли ,притесних да не се е развило нещо по сериозно имам хроничен гастрит и проблеми с деб черво вече ви бях писала ,незнам какви изследвания да си направя .Вие какво бихте ми посъветвали ?
comando777
 
Мнения: 13
Регистриран на: Сря Авг 25, 2010 9:28 am

Re: Температура от 3 дена

Мнениеот ZdraveiGP » Вто Сеп 21, 2010 3:23 pm

Здравейте отново,
Не се притеснявайте толкова - подобни оплаквания, особено при жена, може да се свързват с многожество физиологични нормални явления - хормонална пренастройка при овулация например. 37.2 дори е в рамките на нормалната грешка при различните типове термометри - особено ако използвате електронен. Успокойте се - едва ли може да има връзка с предишните ви оплаквания/гастрит, колон иритабиле/ - по-вероятно е да е една прозаична вирусна инфекция. Ако състоянието се задържи повече от 4-5 дни, температурата се повиши над 38 гр., насложи се и друг симптом - потърсете лекар. До тогава спазвайте всички "бабешки" средства - почивка, течности, витамини и т.н. и въпреки, че обикновено няма смисъл при такава температура да се вземат антипиретици - за ваше успокоение, може да вземете и някакво лекарство за простуда. В момента не се нуждаете от никакви специални изследвания - ако нещата се задържат и прогресират - при лекар.
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1274
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 10:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Температура от 3 дена

Мнениеот comando777 » Вто Сеп 21, 2010 6:43 pm

Здравейте.пуснаха ми кръвна картина с урина резултатите са следните"
СУЕ 52 мм ужасно високо е
RBC 4,10 3,70-5,90
MCV 97,7 82-96
HCT 0,40 0,36-0,53
PLT 284 140-400
MPV 9,3 8=11
WBC 10 3,5-10,5
HGB 128 120-175
MCH 31,2 27-33
MCHC 320 300-360

урина седимент -3-4 левк,урати
белтък няма

Направих си еи ехография накоремни органи защото се притесних с тая висока утайка
черен дроб- 129мм поДМКлиния в долния ръб на десния лое на черния дроб се визуализира хиперехогенна зона с р-ри 23.18 мм хемангиом или лезия
жл.мехур -без конкраменти
десен бъбрек микролити срединно до 4 мм без дренажни промени
ляв бъбрек конкрамент 7,2ммм в горен полюс нарушен дренаж нарушена ехоструктура
далак неувеличен
пикоченмехур в норма
матка и яйчници в норма
простата колитни промени
заключение двустранна микронефролотиаза.хемангиом на чения дроб ДД лезия?
Моля за мнение относно всички тези резултати какво следва да с енаправи оттук нататък имам направление за нефролог за четвъртък личната ми изписа нолицин и уронал,
какво означава това хемангиом и как никой досега не го е видял последно имам ехограф от гастроентеролог февруари месец.
comando777
 
Мнения: 13
Регистриран на: Сря Авг 25, 2010 9:28 am

Re: Температура от 3 дена

Мнениеот ZdraveiGP » Сря Сеп 22, 2010 5:27 pm

Здравейте отново,
Не знам как я видяха тази простата, наред с яйчниците и матката - вие последно мъж или жена сте?
Госпожо,
Хемангиомите се срещат много често - ако не нарастват или не са на специфично място в структурата на ч.дроб - няма проблеми. Ако това е структура, която се е появила наскоро /не е била видяна при предишни ехографии/ трябва да изясните характера й, преди да се заключи, че е хемангиом. Скенер можете да направите навсякъде - достъпно и лесно изследване е вече. За момента изяснете ситуацията с бъбреците - лекарят ви е предписал адекватна терапия. За "утайката" - това изследване много често дава големи отклонения и ако не корелира с общото състояние и нивото на левкоцитите - по-скоро не му обръщайте внимание. Към момента може би имате пиелонефритни изменения, с неизвестна давност и възоснова на конкрементите - освен диференциално броене в кръвната картина трябва да се проверят чернодробните ензими+билирубин, трябва да се пусне и стерилна урина + изследване на креатинин/урея/евентуално клирънс.
Съжалявам, но вие посещавате толкова много лекари, никой ли не ви обяснява това онова?
Оценявам доверието ви, но интернет не може да замени реалния консулт
Успех!
ZdraveiGP е Д-р Захари Петров
Управител на Медицинска Практика "Здравей"
Ние Ви изпращаме по-здрави ;), Вие предайте нататък!
За контакт/записване за консултации - моля, посетете www.zdraveigp.com
Аватар
ZdraveiGP
Администратор
 
Мнения: 1274
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 10:39 pm
Местоположение: София/Бургас/Шумен

Re: Температура от 3 дена

Мнениеот comando777 » Нед Сеп 26, 2010 9:32 am

Здравейте.Благодаря за изказаното мнение,разбира се че посещавам лекари ,но в този случай личния нищо не прави по въпроса не ми назначава никакви изследвания за да се разбере отъде подържам тази Т.Повторих си изследванията на ехограф при най добрата ехографистка в града оказа се че тя не вижда такъв голям камък а само песъчинки

черен дроб-с нормални размери.В десен лоб -субдиафрагмално-малък хемангиом с дм 20 мм
Жл.мехур-б.о.
Панкреас-в норма
Слезка-неувеличена
Бъбреци-двустранн с нормални размери и ехоструктура,с единични микролити в каликсите,без уростаза
Парааортално пространство и малък таз-б.о.
Малък хемангион в десен лоб на черния дроб,двустранна микрохефролитиаза
Също така впетък повторих кръвната картина с диференциално броене оказа се че утайката ми се покачва,продължавам д аподържам Т на фона на лечение с нолицин
утайката е 75 мм
St 0,08
Sg 0,52
Eo 0,05
Ba - 0,01
Ly 0,28
Mo 0,07
според лаборантката имало олевяванев диференциалната картина каквото и да значи това
RBC 3,87 3,70-5,90
MCV 97,6 82-96
HCT 0,38 0,36-0,53
PLT 334 140-400
MPV 9 8=11
WBC 6.0 3,5-10,5
HGB 122 120-175
MCH 31,5 27-33
MCHC 322 300-360
Мнението на личната лекарка е че имам възпалителен процес но къде никой не знае утре съм на преглед при нефролог за да видим проблема дали е в бъбреците и заюо имам разминавания в мненията на двата ехографа.и евентуално да влизам в болница ама с каква диагноза никой не знае.
comando777
 
Мнения: 13
Регистриран на: Сря Авг 25, 2010 9:28 am


Назад към Имам проблем...Моля, Помогнете!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта