Аз бих те посъветвала така:Сутрин ставай с 1 час по-рано, затопли стаята около 15-18 градуса и започни да масажираш пръстите на ръцете на дланите и от горната страна като започваш от върха на пръститеи назад към ставата.Да усещаш лека, приятна болка.Продължаваш към лакет и мишници, но не масажираш самите стави!Отнема 5 минути.След това и краката- сядаш на постелка на пода и пак от пръстите, петите, прасците и бедрата.Посоката е винаги от перифериятя към тялото- това са около5-7минути.Останалото време е за упражнения на всички стави - без напрежение, докъдето може тялото от началния момент - упражненията на Норбеков.
Посъветвай се с лекар, следвай съветите му, но помисли за двигателната си активност.
Когато ни боли гръбнака ние по инстинкт се обездвижваме, за да намалим болката.А това е много неправилно.
Аз съм на 53години.Имах твоите проблеми, стисках зъби, но после открих йога, Норбеков, масажите и сега всяка сутрин така създавам лекост и подвижност в ежедневието си.Без лекарства, само с масажния гел с екстракт от Дяволски нокът/ от аптеките/

Успех!